Goede informatie helpt

De Monitor Borstkankerzorg combineert ervaringen van patiënten met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen. Op basis van je postcode en criteria die voor JOU belangrijk zijn, krijg je een duidelijk overzicht van alle ziekenhuizen in jouw buurt. Met deze informatie kun jij een gemotiveerde keuze voor een ziekenhuis maken.

Welke borstkankerzorg bieden ziekenhuizen?

Hoe hebben patiënten die zorg ervaren?

Criteria Roze lintje 2018

De criteria Roze lintje 2018 gelden over het verslagjaar 2017 en gelden vanaf 5 juli 2018.

Download hier de criteria voor het Roze lintje 2018 >

Roze Lintje 2018 (over verslagjaar 2017)

Op 5 juli 2018 heeft Borstkankervereniging Nederland (BVN) het roze lintje voor patiëntgerichte borstkankerzorg toegekend aan 71 van de 77 ziekenhuizen. Lees hier het nieuwsbericht >

Borstkankerzorg in Nederland is zich het afgelopen decennium veel meer op de behoeften en wensen van de patiënt gaan richten. De Monitor Borstkankerzorg en de jaarlijkse uitreiking van de roze lintjes door Borstkankervereniging Nederland (BVN) hebben een grote invloed op deze ontwikkeling gehad.

Samen beslissen

Een thema waaraan BVN voor het tweede jaar op rij veel gewicht toekent, is gedeelde besluitvorming. In deze kijk op de patiënt en de zorg, ook wel Samen Beslissen genoemd, wordt de patiënt uitgenodigd en ondersteund om, in samenspraak met de zorgverlener, na te denken en te beslissen over de behandeling die het beste bij haar of hem past.

Een onderdeel van Samen Beslissen is dat zorgverleners voor- en nadelen van verschillende behandelmogelijkheden met de patiënt bespreken. Uit de monitor blijkt dat de mate waarin ziekenhuizen op dit criterium scoren, nogal verschilt. Gemiddeld geeft 56% van de patiënten aan dat voor-en nadelen van behandelopties ‘helemaal’ zijn besproken. In het laagst scorende ziekenhuis is dit percentage 30, in het hoogst scorende 81.

Als je wilt weten hoe ziekenhuizen scoren op gedeelde besluitvorming (Samen beslissen), kijk je bij het ziekenhuis van je keuze bij Toelichting - Gedeelde besluitvorming. Je ziet daar hoe het ziekenhuis scoort op de vier PREM criteria voor patiëntgerichte zorg.

Voor ziekenhuizen

Ziekenhuizen kunnen via een formulier extra informatie aanleveren over hun ziekenhuis(locaties) ten behoeve van de Monitor Borstkankerzorg detailpagina. 

Ga naar het formulier detailpagina ziekenhuis >

Folders

Monitor Borstkankerzorg heeft verschillende folders uitgebracht. Bekijk ze hieronder.

Folder Algemene informatie

Folder De uitslag is goed

Folder Doe mee

Contact

  • Heb je vragen over de Monitor, neem dan contact op met Carol Richel - Projectleider Monitor Borstkankerzorg.

Monitor nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.