Haga Ziekenhuis, loc. Leyweg

Toelichting

MAMMAPOLI VAN HET HAGAZIEKENHUIS: SNEL, BETROUWBAAR EN COMPLEET
Als uw huisarts of uzelf een afwijking (‘knobbeltje’) aan uw borst voelt, heeft u veel vragen. U wilt geholpen worden door zorgverleners die begrijpen hoe u zich voelt en die verstand van zaken hebben. Dan komt u naar de Mammapoli van het HagaZiekenhuis.

Visie

SNEL ZEKERHEID
Wie een knobbeltje in haar borst voelt, wil snel zekerheid. Daarom kunt u bij de Mammapoli van het HagaZiekenhuis op korte termijn terecht. Via onze Mammofoon kan de huisarts telefonisch een afspraak voor onderzoek bij ons maken. We doen er alles aan om u op de dag van het onderzoek ook de uitslag te geven. Het onderzoek gebeurt op de Mammapoli aan de Sportlaan. Zijn er behandelingen nodig, dan gebeurt dat op de locatie Leyweg.

Samenwerking

BEHANDELPLAN OP MAAT
De onderzoeksresultaten bespreken we met elkaar. Tijdens dit overleg maken we samen ook een behandelplan op maat. Een persoonlijke aanpak vinden wij belangrijk, want elke borsttumor is anders en elke patiënt is uniek en heeft andere wensen. Samen met u kiezen we de best passende behandeling, daarbij rekening houdend met de kwaliteit van leven. Iedere patiënt van de Mammapoli krijgt een eigen 'zorgpad', dat bestaat uit zorgvuldig uitgedachte stappen.
De verpleegkundig specialisten en mammacare verpleegkundigen zijn hierbij van onschatbare waarde. Zij begeleidt u tijdens iedere stap en is uw vaste aanspreekpunt. Zij staat u bij tijdens de behandelperiode en zorgt voor antwoorden op al uw mogelijke vragen.
Alle behandelingen beschikbaar.

Op de Mammapoli kunt u terecht voor alle gangbare behandelingen van borstkanker in alle stadia. Van beginnende borstkanker (stadium 1) tot uitgezaaide ziekte (stadium 4). Ook voeren ervaren plastisch chirurgen reconstructies van de borst uit in eigen huis.

GOEDE NAZORG
We staan bekend om onze nazorg. Na een behandeling houden we nog enkele jaren contact voor lichamelijke controles. Ook bekijken we mogelijke psychologische gevolgen van de behandeling. Borstkanker kan immers ingrijpende gevolgen hebben voor een patiënt en haar naasten. Soms is andere gespecialiseerde zorg, bijvoorbeeld huid- of fysiotherapie of een diëtist nodig.

Bijzonderheden

DESKUNDIG MAMMATEAM
Ons mammateam bestaat uit specialisten die zich volledig hebben toegelegd op borstkankerzorg. We zijn met een chirurg, internist, radiotherapeut, nucleair geneeskundige, radioloog, patholoog, plastisch chirurg, verpleegkundig specialisten en mammacare verpleegkundigen.

We beschikken over de meest moderne apparatuur. Ook verbeteren wij voortdurend onze onderzoeks- en behandelmethoden. Alle mogelijkheden voor diagnostiek, behandeling en nazorg hebben we in eigen huis.

Aantal jaarlijkse operaties (nieuwe patiënten) 
Het landelijk gemiddelde is 205 (laagste = 56 , hoogste = 498)
166
Borstcontourbehoud 
Op verschillende manieren kan (deels) de vorm van de borst na operatie waarin de tumor wordt verwijderd behouden worden. Dat noemen we 'borstcontourbehoud'.
Borstcontourbehoud na eerste operatie (totaal) 
Op verschillende manieren kan (deels) de vorm van de borst na operatie behouden worden. Dat noemen we 'borstcontourbehoud'. Het landelijk gemiddelde borstcontourbehoud is 71% (laagste = 47%, hoogste = 86%)
68%
Contourbehoud door borstsparende operatie 
Door borstsparend te opereren kan de vorm van de borst (deels) behouden worden. Het landelijk gemiddelde borstsparende operaties is 51% (laagste = 30%, hoogste = 72%)
39%
Contourbehoud door borstsparende operatie na start met chemo- of doelgerichte therapie 
Door eerst te behandelen met chemo- of doelgerichte therapie kan daarna vaak borstsparend worden geopereerd omdat de tumor dan is gekrompen. Het landelijk gemiddelde van deze methode is 111% (laagste = 1%, hoogste = 25%)
15%
Contourbehoud door directe borstreconstructie 
Een manier om de borstvorm te behouden na verwijdering van de borst (amputatie) is om in dezelfde operatie meteen een reconstructie van de borst te doen. Het landelijk gemiddelde is 10% (laagste = 0%, hoogste = 36%)
14%
Directe borstreconstructie 
Een manier om de vorm van de borst te herstellen bij een opratie waarbij de borst wordt verwijderd (amputatie) is een directe borstreconstructie. In dezelfde operatie wordt de borst verwijderd en wordt er een nieuwe borst gemaakt.
Directe borstreconstructie (totaal) 
Een manier om de vorm van de borst te herstellen bij een opratie waarbij de borst wordt verwijderd (amputatie) is een directe borstreconstructie. In dezelfde operatie wordt de borst verwijderd en wordt er een nieuwe borst gemaakt. Dat kan op verschillende manieren (prothese, lichaamseigen weefsel of een combinatie). Het landelijk gemiddelde is 27% (laagste = 0%, hoogste = 73%)
33%
Directe borstreconstructie met prothese 
De meest voorkomende manier om na borstverwijdering (amputatie) in dezelfde operatie de vorm van de borst te behouden is door het plaatsen van een inwendige prothese. Het landelijk gemiddelde is 23% (laagste = 0%, hoogste = 70%).
33%
Directe borstreconstructie met lichaamseigen weefsel 
Het is mogelijk om na borstverwijdering (amputatie) in dezelfde operatie de vorm van de borst te behouden door een borstreconstructie met lichaamseigen weefsel. Het landelijk gemiddelde is 2% (laagste = 0%, hoogste = 28%)
0%
Directe borstreconstructie met combinatie prothese en lichaamseigen weefsel 
Het is mogelijk om na borstverwijdering (amputatie) in dezelfde operatie de vorm van de borst te behouden door een borstreconstructie met een combinatie van een prothese en lichaamseigen weefsel. Het landelijk gemiddelde is 1 % (laagste = 0%, hoogste = 16%)
0%
Aantal dagen tot start behandeling 
Het gangbare aantal dagen vanaf diagnose tot start van de behandeling, ongeacht hoe er gestart wordt (mediaan).
Gangbaar aantal dagen tot start behandeling (totaal) 
Het gangbare aantal dagen vanaf diagnose tot start van de behandeling, ongeacht hoe er gestart wordt (operatie, operatie met directe borstreconstructie of start met chemotherapie). Het landelijk gemiddelde is 28 dagen (langzaamste = 41 dagen, snelste is 20 dagen)
23
Gangbaar aantal dagen tot start operatie 
Het landelijk gemiddelde is 27 dagen (langzaamste = 40 dagen, snelste is = 17 dagen)
23
Gangbaar aantal dagen tot start operatie met directe borstreconstructie 
Het landelijk gemiddelde is 39 dagen (langzaamste = 69 dagen, snelste is = 14 dagen)
27
Gangbaar aantal dagen tot start chemo- of doelgerichte therapie voorafgaand aan de operatie 
Het landelijk gemiddelde is 26 dagen (langzaamste = 35 dagen, snelste is = 15 dagen)
22
Systemische therapie voorafgaand aan operatie volgens richtlijn 
Het percentage patiënten dat volgens de richtlijn is behandeld met chemo- of doelgerichte therapie voorafgaande aan de operatie. Het landelijk gemiddelde is 95% (laagste = 67%, hoogste = 100%).
100%

Locatie

Els Borst-Eilersplein 275
2545 AA Den Haag
070-2100000